Právní stanovisko ke zrušení schůze shromáždění

Vážení členové společenství,
 
v příloze tohoto příspěvku naleznete právní stanovisko, které si výbor nechal zpracovat, aby bylo dosaženo jasné shody a současně výbor disponoval právní oporou ve věci zrušené schůze shromáždění a přijatém náhradním řešení.
 
Právní stanovisko se zaměřilo na fakt, že schůze shromáždění nemůže být z objektivních příčin svolána a tak jedinou možností, jak tento rozhodovací institut nahradit, je hlasovat oběžníkem tedy metodou per rollam. Legislativa přijatá na jaře tohoto roku pro mimořádná protipandemická opatření s tím počítá a hlasování touto metodou umožňují naše stanovy.
 
Výbor nyní připravuje dokument, který obdrží každý člen společenství, ze kterého budou patrné rozhodné informace o činnosti za rok 2019, především finanční informace a také přehled o stavu Fondu oprav na konci roku 2019 a aktuální stav Fondu oprav včetně bankovního účtu jako celku.
 
Součástí dokumentu budou hlasovací lístky ve věci hlasování o schválení účetní závěrky za rok 2019 a také investice do opravy obou výtahů v našem domě. Vše bude v dokumentu řádně vysvětleno a další informace budou k dispozici u členů výboru a také v kanceláři výboru.
 
Právní stanovisko
 
V Praze dne 15.10.2020
 
Marek Ouředník
místopředseda výboru

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..